Densitatea cuvintelor cheie pe pagina

O alta intrebare, des folosita de clienti, e cea legat de numarul de cuvinte cheie cu care o pagina ar trebui sa iasa la cautari. Pentru a continua discutiile despre numarul de cuvinte cheie pe o pagina, trebuie specificat ca pentru a iesi la un anumit numar de cuvinte cheie e neaparat ca pagina sau site-ul sa contina acele cuvinte cheie.

Deci, cate cuvinte cheie pe pagina?

Depinde de pagina si de domeniul de activitate pe care pagina il trateaza. Nu exista o formula sa un procedeul clar definit, lucrurile se adapteaza in functie de domeniul pe care site-ul/pagina il/o trateaza.

Oricum, e indicat ca indexul sa detina o serie de 4-6 cuvinte cheie importante cu care sa se incerce ajungerea pe pozitii profitabile la cautari. Chiar si asa, doar 2-3 pot deveni profitabile.

Pe paginile interioare e indicat sa se promoveze maxim 2-3 cuvinte cheie, in general cuvinte cheie la singular si plural sau alte derivatii cautate. Paginile interioare pot avea cunvite cheie specifice care sa satisfaca raspunsuri la cautari cat mai detaliate.

Nici macar optiunile astea nu sint batute in cuie, totul depinde de site, de produse sau de serviciile promovate.

Ceea ce e clar e ca paginile trebuie sa detina cuvintele cheie pe care le promoveaza, iar ele (cuvintele cheie) trebuie sa fie cat mai detaliata.

Sursa: SEO Point