realizare site custom

Realizare site – custom sau open source?

Daca esti in pragul de a lua o decizie cu privire la posibilitatile de realizare site, cu siguranta una dintre intrebarile care te macina este referitoare la crearea unui site custom versus crearea unui site open source. Hai sa vedem impreuna care sunt avantajele dar si dezavantejele celor doua variante pentru a lua o decizie cat mai bine argumentata.

Si pentru ca ne place sa spunem lucrurilor pe nume, vom vorbi si despre preturi, atat in cazul site-urilor custom cat si in cazul celor open source. Ramai alaturi de noi. Iti propunem un articol scurt, pe intelesul oricui si la obiect.

Realizare site custom

Intram direct in subiect, vorbim despre realizarea unui site personalizat, cu o programare de la 0 la infinit. Cum adica la infinit? Exact, site-ul tau poate face de la lucruri foarte simple la lucruri foarte complicate, poate fi dezvoltat continuu in functie de necesitatile business-ului tau.

Pretul unui site costum depaseste 1000 de euro. Performanta unui site sta in programare, mai cu seama intr-o programare “SEO READY”, axata pe armonia si coerenta dintre design si functionalitate. Te poti opri si continua in functie de buget, de comportamentul consumatorului final sau de alti factori care influenteaza si modeleaza aplicatia ta.

Realizare site open source

Open sourse este o aplicatie, un site disponibil oricui, care se poate personaliza in anumite limite si pana la un punct. Fiind “open”, poate fi vulnerabil. Bresele de securitate, erorile de cod si modulele necesare pentru a functiona in parametrii necesari si compatibilitatea acestora cu site-ul sunt doar cateva aspecte care ar trebui sa iti dea de gandit.

Iata unca un articol de interes, Plug-in-urile gratuite WordPress și riscurile la care îți supui website-ul.

Pretul unui site open source poate porni de la 0 euro si, daca plugin-urile si modulele necesare costa, s-ar putea ca la final sa platesti cat pentru un site custom si sa beneficiezi de mult mai putin.   

realizare site open source

Cea mai buna comparatie care imi vine acum in minte este cea a unui costum la comanda. Un costum “tailor made” te va imbraca si iti va veni perfect. Un costum in serie este facut pentru dimensiuni aproximative si e posibil sa nu se aseze pe tine asa cum ti-ai dori sa sa necesite ajustari.

Acum cred ca toata lumea stie cat costa un costum la comanda in comparatie cu unul de serie. Acelasi lucru este valabil si in pentru realizarea unui site. Principiile sunt aceleasi . Orice lucru facut la comanda, personalizat 100% costa mai mult. Lasam costumele frumos expuse in vitrine si ne intoarcem la site-uri.

Un site open source castiga la capitolul timp

Vorbim de platforme predefinite care pot fi repede personalizate. Un site open sourse poate fi imediat implementat, in timp ce realizarea unui site custom necesita timp pentru programare si testare. Acum trebuie sa stii ca nu poti avea pretentii grafice si personalizari amanuntite. Trebuie sa faci mai multe compromisuri in acest sens.

Un site custom castiga la capitolele cod curat, securitate, implementare si usurinta in utilizare

Fluxurile afacerii si proceselor specifice sunt optimizate in functionarea unui site custom. In plus, toti utilizatorii se pot bucura de o interfata prietenoasa si instrumente adaptate la nevoile lor specifice. Codul este unul curat, securizat si cu sanse de atac de la minim spre imposibil. Orice functie poate fi implementata ulterior, cerintele de sistem fiind automat actualizate.

Ai mentenanta de calitate si o echipa de asistenta si suport pregatita sa intervina rapid pentru orice problema.

Concluzie:

Despre avantajele si dezavantajele in ceea ce priveste realizarea unui site custom versus realizarea unui site open source am vorbit. Despre preturi am vorbit, de asemenea. Despre factori precum nevoi prezente si viitoare, securitate si mentenanta, am vorbit. Alegerea, asa cum este firesc, iti apartine.