Website custom

Website-ul custom: De ce este benefic să ai un site personalizat?

Plănuiești să îți lansezi afacerea în mediul online? Ai deja un website, dar aspectul lui te nemulțumește și vrei să îl schimbi? În oricare dintre situații te-ai afla, este necesar să cunoști opțiunile existente pe piață înainte de a lua o decizie.

La momentul actual, agențiile de web design îți pun la dispoziție variantele website-urilor custom sau predefinite. Bineînțeles, în funcție de preferințe și de resursele de care dispui, poți alege care dintre variante ți se potrivește cel mai bine. Pentru a-ți facilita procesul decizional, am pregătit o listă cu cele mai importante avantaje de care te poți bucura dacă alegi să deții un website custom.

Ce înseamnă să am un website custom?

Procesul de realizare al website-ului custom implică luarea în considerare a nevoilor afacerii tale (funcționalitate, design, optimizare, securitate) și obiectivelor pe termen lung. Altfel spus, un site personalizat este creat de la zero pe baza cerințelor tale și viziunii asupra lui.

De ce să aleg un site personalizat?

#1. Grafica originalăGrafica originala - website custom

Aspectul unic este principala caracteristică a site-urilor personalizate. Cu alte cuvinte, design-ul este realizat în funcție de dorințele tale, de publicul țintă al afacerii și de tipul de site (dacă este site de prezentare sau magazin online).

Prin urmare, grafica este originală, întrucât nu se folosește un template (model) disponibil pe anumite platforme destinate creării de site-uri.

Mai mult decât atât, ori de câte ori este sunt necesare anumite modificări, acestea pot fi implementate mai ușor decât în cazul site-urilor predefinite al căror design nu este într-atât de permisiv.    

#2. Investiție pe termen lung

Într-adevăr, costul unui website custom este mai mare dat fiind volumul de muncă necesar, însă este o decizie care îți aduce numeroase beneficii de-a lungul timpului.

Având în vedere că ai posibilitatea de a particulariza diverse elemente din start, eviți costurile inutile care ar putea apărea în viitor precum:

  • adăugarea unor elemente indisponibile în variantele predefinite ale site-urilor;
  • instalarea unor module;
  • instalarea diverselor update-uri care nu sunt gratuite.

#3. Mentenanță facilă

Website-ul custom este ușor de administrat, nu are nevoie de update-uri constante pentru a funcționa în condiții optime și are o durată de viață sporită.

Cu alte cuvinte, un site personalizat este mai flexibil din punct de vedere al funcționalității decât cel predefinit.

#4. Securitate avansată a site-ului

Securitate avansata a site-ului - website customSite-ul personalizat conține un limbaj propriu de programare, o notă unică care împiedică persoanele rău voitoare să îți acceseze website-ul. În consecință, scade riscul atacurilor informatice.

#5. Funcționalități sporite

Atunci când deții un site custom scad și șansele ca acesta să dea erori, întrucât programatorii se ocupă ca website-ul să fie afișat corect și să funcționeze pe diverse dispozitive și motoare de căutare.

#6. Optimizare SEO specifică

Îmbunătățirea diverselor aspecte ale site-ului – Search Engine Optimization – contribuie la poziția afișării site-ului pe Google ca urmare a căutărilor organice. De aceea, este crucial ca structura, design-ul și conținutul site-ului să fie realizate „ca la carte” pentru a obține rezultatele așteptate, fapt ce se poate realiza prin intermediul site-urilor personalizate.

Optimizare SEO specifica

A nu se înțelege că un site predefinit nu permite o astfel de optimizare, doar că, de cele mai multe ori, modulele disponibile au lipsuri. În mod evident, acele deficiențe pot dăuna în timp și împiedica listarea site-ului în primele afișări Google.

#7. Experiența utilizatorilor

Atunci când ai un site personalizat, utilizatorii se bucură de o experiență complet diferită, în sensul bun. De ce? Pentru că ai libertatea de a adăuga orice tip de butoane call to action, formulare, conținut interactiv (video-uri) astfel încât să satisfaci așteptările publicului tău țintă.

Bineînțeles, dacă aceștia sunt mulțumiți de modul în care interacționează cu site-ul tău, cresc șansele ca ei să devină clienți.

Sperăm că aceste informații te ajută să iei cea mai bună decizie privind serviciile de web design personalizate, din toate punctele de vedere. Și ține minte: efortul de a investi într-un website custom se justifică odată cu trecerea timpului.

Pe data viitoare!