Trend-uri de web design in 2019

Care sunt trend-urile în web design în anul 2019?

Iată-ne ajunși și la finalul lui 2018, însă nu putem încheia anul fără a povesti despre trend-urile de web design în 2019. Fie că ai deja un website de prezentare sau un magazin online ori că intenționezi să îți lansezi site-ul la anul, este crucial să știi care sunt tendințele care vor domina în acest domeniu.

După cum am menționat și în articolele anterioare, website-ul reprezintă, de cele mai multe ori, prima interacțiune a potențialilor clienți cu produsele sau serviciile tale. Prin urmare, trebuie să te asiguri că acesta creează o impresie plăcută vizitatorilor din mai multe puncte de vedere.

Lista celor mai importante trend-uri de web design în 2019

1. Viteza de încărcare a site-ului

La fel ca în anul curent, viteza cu care website-ul tău se afișează continuă să fie un factor decisiv al trend-urilor de web design din 2019. Așa cum am prezentat și în articolele precedente, ai la dispoziție doar 3 secunde pentru a-l reține pe vizitator. În cazul în care website-ul se încarcă în mai mult de 3 secunde, riști ca utilizatorul să părăsească site-ul.

Mai mult, din iulie 2018, reprezentanții Google au anunțat că viteza de încărcare a unui site este unul dintre factorii de optimizare prioritari pentru decide ce site-uri sunt afișate în primele pagini, în urma căutărilor organice.

În cazul în care nu știi cât de repede se încarcă site-ul tău, îți recomandăm să apelezi la specialiștii în domeniu pentru a beneficia de o analiză SEO a website-ului.

2. Design-ul responsive

În traducere, adaptabilitatea site-ului la dispozitivele mobile. Mai exact, în procesul de realizare a website-ului, prioritatea va fi crearea versiunii pentru dispozitivele mobile, iar ulterior, pe cea destinată desktop-urilor.

Design responsive - Trend-uri de web design in 2019

Având în vedere că numărul căutărilor de pe mobil este în continuă creștere, trebuie să te asiguri că potențialii cumpărători pot vizualiza informațiile fără a fi nevoiți să mute ecranul stânga – dreapta. De asemenea, adaptabilitatea la dispozitivele mobile este și el unul dintre factorii de optimizare a website-urilor.

3. Aspectul asimetric

Trend-urile de web design în 2019 indică faptul că design-ul care iese din tiparele convenționale va fi la modă. Practic, nu mai este necesar ca elementele unui site să fie așezate în linie sau să fie folosite același tip de iconițe pe toate paginile acestuia.

Totodată, se va miza și pe utilizarea diverselor combinații de figuri geometrice care să balanseze toate celelalte elemente ale site-ului. Asemeni culorilor, și ele sunt folosite pentru a transmite anumite emoții vizitatorilor: dreptunghiurile simbolizează stabilitatea, cercurile semnifică unitatea, iar triunghiurile și romburile transmit dinamism.

4. Conținutul vizual

Este cunoscut faptul că video-urile îi atrag pe utilizatori, deoarece sunt mai interactive decât imaginile și textul, creând o interacțiune cu aceștia. În consecință, filmulețele plasate în background-ul site-ului sunt o necesitate a anului 2019, întrucât captează atenția și contribuie la îmbunătățirea ratei de conversie.

Continut vizual - Trend-uri de web design in 2019

Printre trend-urile majore în web design din anul 2019 se regăsesc și micro animațiile. Acestea presupun mici „artificii” de imagine în site care generează o interacțiune cu utilizatorul. Spre exemplu, poți opta ca anumite butoane care sugerează un îndemn să își schimbe culoarea atunci când vizitatorul direcționează cursorul spre acel buton.

În cazul în care nu ai deja incluse astfel de elemente pe site, un expert în web design te poate ajuta să faci toate îmbunătățirile necesare, în funcție de specificul afacerii tale.

5. Chatbot-urile

Cunoscute și sub denumirea de boți, acestea sunt un program special ce poate fi inserat pe website astfel încât să interacționeze cu utilizatorii tăi ori de câte ori aceștia au nelămuriri. Mai exact, ei preiau o parte din atribuțiile tale la nivel de comunicare și se ocupă să răspundă întrebărilor vizitatorilor pe chatul website-ului.

Chatbot-urile sunt programate astfel încât să răspundă unui anumit set de întrebări, creând o experiență plăcută pentru utilizatori.

Încheiem aici lista trend-urilor de web design în 2019, nu înainte însă de a-ți recomanda să acorzi o atenție sporită site-ului tău și modificărilor ce trebuie implementate pentru a-ți crește ratele de conversie. Îți dorim mult spor în tot ceea ce ți-ai propus și la cât mai mulți clienți!

Pe curând!