Social Bookmarking

Social Bookmarking – metoda eficientă de optimizare off-site a site-ului tău

Website-ul tău generează traficul pe care ți l-ai propus? Cu toate că urmezi regulile de bază, precum optimizarea paginilor și a pozelor, formatarea textelor și alegerea potrivită a cuvintelor cheie unice pentru site-ul tău, știi că se poate ca numărul de vizitatori pe care îl ai să fie unul mai bun. Ai dreptate, se poate!

Pe lângă aceste variante de optimizare SEO pe care le aplici din interiorul site-ului tău, mai există o variantă care duce la o indexare mai rapidă a acestuia. Este vorba de optimizarea SEO off-site. Întâi de toate, este bine să știi la ce se referă mai exact acest termen. Haide să vedem.

Ce înseamnă optimizare SEO off-site (sau off-page)

Practic, acest lucru se referă la faptul că poți utilliza tehnici de optimizare pentru site-ul tău prin acțiuni de promovare externă a acestuia. Variantele de optimizare SEO off-site implică îmbunătățirea percepției pe care utilizatorul dar și algoritmii Google le au, în ceea ce privește relevanța, încrederea și influența site-ului tău în raport cu celelalte website-uri din nișa ta.

Calitatea site-ului tău crește dacă alte site-uri fac trimitere către el. Este ca și când tu ai recomanda colegilor un restaurant la care ai mâncat foarte bine. Ei vor merge cu încredere în locul indicat și îți vor asculta sfatul. Exact același lucru se întâmplă și în mediul online cu site-ul tău dacă sunt generate link-uri către el din mai multe direcții.

În continuare, îți propunem să descoperi una dintre tehnicile de optimizare off-page și anume, serviciul Social Bookmarking.

Social Bookmarking – înscriere în Directoare sociale

Este o variantă de centralizare a bookmark-urilor (marcajelor) salvate de către utilizatori sub cuvinte cheie. Acest lucru favorizează timpul de căutare pentru un anumit produs de exemplu, întrucât cel interesat poate identifica ușor site-ul de unde îl poate achiziționa, datorită cuvintelor cheie folosite la salvarea link-ului respectiv în director, de către un utilizator.

Ca să-ți faci o imagine mai clară despre acestă variantă de promovare a site-ului tău, poți vizita paginile celor de la Digg.com, StumbleUpon.com, Delicious, Folkd.com sau Reddit.com.

Un mod de implementare a serviciului de Social Bookmarking este crearea unui cont în site-urile menționate anterior și includerea site-ului tău în categoriile specifice.

optimizare seo off site

Totodată ai și opțiunea de a adăuga butoanele de Social Bookmarking în cadrul site-ului tău. Astfel, la fel cum oferi posibilitatea utilizatorilor de a distribui conținutul din site-ul tău pe Facebook, Twitter sau Google+ printr-un click, același lucru îl poți face și cu site-urile de Social Bookmarking. Așadar,  poți face mult mai ușoară salvarea și distribuirea conținutului din cadrul site-ului tău între utilizatori.

Un atu câștigat de tine este faptul că și motoarele de căutare vor privi altfel site-ul tău. Totodată, utilizatorii acestui serviciu fiind și parteneri precum furnizori sau bloggeri care au site-uri, nu numai potențiali cumpărători și aceștia îți pot promova paginile web direct în cadrul site-urilor lor prin atașarea de link-uri către acesta. Aceste link-uri au denumirea de link-uri naturale.

Un alt beneficiu de utilizare a serviciilor de Social Bookmarking este promovarea afacerii tale in rețelele de Social Media. Aici vorbim de mii de utilizatori care au posibilitatea să menționeze site-ul sau blog-ul tău în postările lor. Dacă acest lucru se întâmplă, motoarele de căutare vor vedea acest fapt ca pe un motiv de a oferi site-ului tău o importanță mai mare.

Contactează-ne pentru a te ajuta cu integrarea imediată a serviciului de Social Bookmarking în site-ul tău!