Instrumente Google

Ce instrumente Google poți folosi pentru a-ți testa site-ul?

În lumea noastră digitalizată, fiecare detaliu, oricât de mic ar putea părea, este crucial pentru modul în care este percepută afacerea ta în mediul online. Prin urmare, orice aspect va face diferența dintre un site bine realizat și unul care nu respectă câteva principii de bază. 

Cum te poți asigura că site-ul tău îndeplinește anumite norme? Este foarte simplu. Cu ajutorul a 3 instrumente Google gratuite, îți poți testa site-ul și poți afla cu ușurință ce trebuie îmbunătățit. Iată care sunt cele 3 ustensile Google pe care le poți folosi fără a avea nevoie de cunoștințe tehnice în domeniul IT.

3 instrumente Google gratuite de testare pentru site

#1. Google Search Console

Unul dintre cele mai importante ustensile SEO (Search Engine Optimization) este Google Search Console. Așa cum probabil știi deja, un aspect esențial în ceea ce privește calitatea unui site sunt căutările organice (SEO).  Acest lucru constă în aparițiile website-ului tău în afișările Google atunci când utilizatorii efectuează anumite căutări.

Testarea site-ului în Google Search Console îți va genera statistici privind indexarea site-ului în Google și stadiul de indexare a unor pagini. În momentul în care tu lansezi un site, Google folosește un algoritm complex pentru ca acesta să fie urcat în motorul de căutare. Prin urmare, trebuie să te asiguri că nu există erori în acest sens ori de accesare a site-ului.

Google Search Console
Sursa: searchengineland.com

Mai mult, vei putea afla și informații legate de modul în care utilizatorii au găsit site-ul tău. În consecință, vei ști care sunt cuvintele cheie pe care le-au folosit, pe ce poziție a apărut site-ul tău în căutările Google, numărul de click-uri dat de oameni, precum și impresiile generate în urma interacționării cu website-ul tău. În același timp, vei putea vedea diferențele între modul în care utilizatorii văd site-ul și percepția Google asupra lui.

#2. Google Page Speed Insights

Viteza reprezintă practic totul în ziua de azi. Și tu, și noi, ne dorim să facem lucrurile cât mai repede cu putință și rareori avem răbdare să așteptăm. De aceea, deseori apelăm la diverse servicii online pentru a ne scuti de cozi interminabile.

Exact așa gândesc și utilizatorii atunci când accesează site-ul tău. Vor un „răspuns”  rapid, iar acest lucru se contabilizează în afișarea aproape instantanee a website-ului. Orice mică ”întârziere” descurajează persoana din spatele laptop-ului saul al telefonului. Prin urmare, situația ideală ar fi ca site-ul tău să se încarce în maxim 3 secunde. În caz contrar, potențialii clienți vor renunța să aștepte până ce Google afișează site-ul și sunt șanse minime ca aceștia să revină cu altă ocazie.

Google Page Speed Insights
Sursa: blog.keycdn.com

De aceea, un test Google Page Speed Insights îți arăta arăta atât timpul de încărcare al site-ului pe dispozitivele mobile, cât și pe desktop. Iar în eventualitatea unor probleme, îți vor fi sugerate soluțiile adecvate pentu remedierea acestora.

#3. Google Mobile Friendly Test

Este deja cunoscut faptul că cele mai multe dintre căutările pe care le face un utilizator sunt efectuate de pe dispozitivul mobil. Prin urmare, site-ul tău trebuie neapărat adaptat oricărui telefon mobil pentru a le oferi potențialilor tăi clienți o experiență calitativă.

Google Mobile Friendly Test
Sursa: wikihow.com

Probabil ți s-a întâmplat și ție să accesezi un site și să trebuiască să dai zoom ecranului sau să-l miști stânga-dreapta tocmai pentru a-l putea utiliza. În consecință, testează site-ul cu Google Mobile Friendly Test pentru a te asigura că utilizatorii tăi vor avea avea într-adevăr o experiență relevantă. Vei evita astfel ca aceștia să iasă imediat de pe website-ul fără a achiziționa serviciile sau produsele tale.

Acum că ai aflat cum poți testa unele dintre cele mai importante aspecte ale site-ului tău cu cele 3 instrumente Google, te invităm să afli cum te pot ajuta specialiștii noștri să ai un website calitativ. Află ce servicii de optimizare site ai la dispoziție și contactează-ne pentru a discuta detaliile!