Tendințe de web design în 2018

Tendințe de web design în 2018

Web design-ul reprezintă aspectul vizual online al afacerii tale în fața potențialilor clienți. Este important ca prima impresie pe care acesta o creează să fie una pozitivă și captivantă, astfel încât vizitatorii să nu părăsească pagina în câteva secunde.

Tendințele de web design în 2018 te provoacă să îți pui creativitatea la încercare și să adaptezi paginile din cadrul site-ului tău la așteptările vizitatorului.

Dorim să afli în continuare cum unele dintre cele mai simple componente de web design din cadrul site-ului tău pot face diferența între un site obișnuit și unul performant. De la cuvinte și până la funcționalitatea site-ului pe mobil vei observa și cât de este de important să îți prezinți afacerea prin puterea imaginilor.

De ce să ții cont în realizarea site-ului tău în 2018

Conținutul

De regulă atunci când căutăm o informație online ne așteptăm să o găsim într-un timp cât mai scurt. Din acest motiv conținutul site-ului tău este esențial, el fiind motivul pentru care vizitatorii îl accesează.

În momentul în care cineva îți accesează site-ul și găsește texte irelevante sau așezate într-un mod dificil de citit, șansele ca acesta să închidă pagina ta imediat sunt foarte ridicate.

O variantă care aduce rezultate în reținerea mesajului de către vizitator este de a combina imaginile cu textul. Joacă-te anul acesta cu combinații de cuvinte și imagini și vei vedea că impactul va fi unul puternic și vei crea un conținut vizual unic pentru site-ul tău.

Cinemagraphs

Primul lucru pe care îl faci dimineața când te trezești este să mergi la baie și te speli pe față, nu este așa?

Imaginează-ți că cineva îți face o poză când ești aplecat deasupra chiuvetei. În fotografie apari tu nemișcat, cu un zâmbet larg și mai este surprinsă apa curgând, în plină mișcare, la fel cum o vezi în realitate când te uiți la ea.

Cum ți se pare? Este ceva diferit și inedit și poate fi o opțiune bună pentru promovarea produselor sau serviciilor tale.

Aici poți vedea cum arată cinemagraphs și poate găsești unele care să te inspire.

Fonturi diferite

Anul acesta una din tendințe este renunțarea la regulile clasice în ceea ce privește fontul utilizat în site-uri. De acum poți utiliza mai multe fonturi care să atragă atenția în elementele vizuale de pe site-ul tău.

O idee poate fi scrierea unui titlu sau a unui cuvânt din litere așezate una sus, una mai jos și tot așa, care să rămână ușor de citit. Fonturile diferite au impact vizual imediat și nu se utilizează pentru texte lungi. Poți folosi această idee la crearea materialelor pentru campaniile tale publicitare (bannere, slidere, cataloage de oferte).

Însă, ține cont de următorul aspect: în scrierea textului direct pe site-ul tău, nu folosi mai mult de 2 fonturi diferite, care să fie web friendly (să se afișeze corect pe toate dispozitivele).

Ilustrațiile și animațiile

Ilustrațiile au ca scop explicația sau chiar completarea unui text. În funcție de ce îți dorești, se pot crea ilustrații pline de culori, detalii și efecte care încântă privirea utilizatorului.

tendinte in web design

Animațiile te pot ajuta foarte mult în campaniile pe care le desfășori sau dacă dorești să promovezi un produs sau serviciu nou. Ele trebuie să fie scurte și cuprinzătoare, să capteze atenția vizitatorului și să transmită mesajul dorit într-un mod plăcut.

Funcționalitatea site-ului pe mobil

Când te uiți în jur, nu mai este o surprindere să vezi pe toată lumea cu telefoane cât mai sofisticate care au devenit parte integrantă din viața noastră. Anul acesta este timpul să iei atitudine în ceea ce privește funcționalitatea site-ului tău pe mobil.

Este important ca în momentul în care ți se accesează site-ul de pe mobil să nu se distorsioneze textul, paginile să nu își piardă din viteza de încărcare și imaginile să își păstreze calitatea.

Ca și concluzie, anul acesta se pune accent pe oameni, pe culoare, pe conținut de calitate dar și pe impactul imaginilor folosite în site.

Accesează-ți site-ul chiar acum și dacă nu regăsești mare parte din elementele pe care le-am descris mai sunt, contactează-ne! Suntem aici să te ajutăm.