externalizarea mentenantei unui site web

De ce ai nevoie de externalizarea serviciilor de mentenanță pentru un site web

Cunoști expresia „tu centrezi, tu dai cu capul”? Pentru că, în momentul în care încerci să le faci pe toate, devii, ușor dar sigur, protagonistul ei.

Nu mă înțelege greșit. Nu spun că nu ești priceput în ceea ce faci, doar că, atunci când ai de făcut 100 de lucruri pe zi, cel mai probabil, jumătate dintre ele vor ieși anapoda. Sau, de multe dintre ele vei uita și le vei amâna la nesfârșit.

Iar ce am descris eu mai sus se aplică în majoritatea cazurilor în care un site web trebuie administrat.

Nu este neapărat rău să îți administrezi de unul singur paginile web, însă vei constata că ziua nu este chiar atât de lungă pe cât ți-ai dori să fie. Și, mai mult,vei ajunge să înțelegi că anumite lucruri nu pot fi făcute din auzite.

Pentru că, până la urmă, să ai un site bine indexat și poziționat printre primele rezultate Google, nu este un lucru ușor de obținut. De aceea, cel mai bun lucru pe care îl poți face este externalizarea serviciilor de mentenanță web.

De ce spun asta?

În primul rând, pentru a-ți elibera puțin programul. Apoi, pentru a fi sigur că ai un site securizat și că există un plan de dezvoltare bazat pe rapoarte și cifre exacte. Dar, despre toate acestea o să vorbim în continuare.

Externalizarea serviciilor de mentenanță pentru un website: de ce să faci acest pas

Lăsând la o parte timpul tău mai mult, sau mai puțin liber, externalizarea serviciilor web înseamnă suport din partea unui profesionist.

servicii de administrare site web

Sau, să știi că există cineva la care poți apela cu încredere atunci când ceva nu merge bine, sau atunci când ai idei noi pentru extinderea serviciilor online.

Iată cum te poate ajuta o echipă de profesioniști să ai succes în mediul online:

Un programator experimentat

Administrarea unui site web nu înseamnă doar publicarea articolelor de blog și răspunsul la mesajele primite. Nu; administrarea înseamnă asistență tehnică dedicată.

Și cum, de fapt, un website se traduce în limbaje de programare, ai nevoie de un programator experimentat care să se asigure că totul funcționează la parametrii optimi.

Aici vorbim, desigur, de lucrurile care nu sunt chiar palpabile. Pe scurt, despre viteza de încărcare a paginilor web, despre buna funcționare a formularelor de contact, despre optimizarea paginilor web, despre servicii de web design și despre tot felul de artificii tehnice menite să îmbunătățească experiența online.

Scopul? Realizarea unui website pe placul algoritmilor de indexare folosiți de Google.

Ei bine, gândind pe termen lung, nu poți realiza acest lucru fără ajutorul unui programator.

Un website actualizat

Că folosești WordPress, sau un site custom, actualizările software nu sunt opționale.

Atât platforma de dezvoltare web, cât și modulele și extensiile folosite au nevoie de aceste actualizări esențiale. Prin folosirea ultimei versiuni software ești sigur că website-ul este funcțional și compatibil cu cerințele impuse de algoritmii Google.

În plus, un site actualizat este un site responsive și user-friendly. Și, mai mult decât atât, este un site sigur.

administrare pagini web

Desigur, pentru a nu strica anumite funcționalități ale website-ului, actualizările se aplică urmând procedee specifice. Și, după cum îți poți da seama, aceste proceduri se fac de către specialiști.

Un site securizat

După cum ți-am spus, un site actualizat este un site securizat. Cu toate acestea, atacurile cibernetice au devenit din ce în ce mai sofisticate și mai pregătite pentru a lovi chiar și paginile web bine optimizate.

Soluții pentru a crește securitatea paginilor web există, însă, de cele mai multe ori, au o natură pur tehnică. Ceea ce vreau să spun este că nu oricine știe cum să facă aceste lucruri într-un mod eficient.

De aceea ai nevoie de mentenanță dedicată. De un om, sau de o echipă care să îți monitorizeze în permanență website-ul.

Un plan SEO bine pus la punct

Prin externalizarea serviciilor de mentenanță poți obține și ajutor pentru optimizarea SEO a site-ului tău.

În acest sens, ai nevoie de un audit intern, dar și de o analiză a concurenței. În funcție de rezultatele obținute se va face un keyword research și, mai apoi, se vor implementa măsuri concrete pentru îmbunătățirea prezenței în rezultatele organice.

extensii chrome gratuite seo

Totul se face în mod organizat, urmându-se un plan bine pus la punct. Altfel, orice strategie SEO va fi urmată fără a obține și rezultate pe măsură.

Desigur, specialistul SEO este cel care te va ajuta din acest punct de vedere.

Dezvoltare pe termen lung

Cel mai important lucru legat de externalizarea serviciilor web se referă la modul în care website-ul tău va evolua pe termen lung.

Un specialist va analiza rapoartele din Google Analytics și Search Console și va ști ce este de făcut pentru a obține rezultate mai bune. În plus, vei primi recomandări pentru eficientizarea serviciilor oferite în mediul online, precum și oportunități de dezvoltare a businessului.

Nu în ultimul rând, o echipă de specialiști se va ocupa de toate schimbările pe care vrei să le aduci site-ului tău. Totul fără bătăi de cap, cu rezultate sigure și fără pierderi de timp.

Așadar, externalizarea serviciilor de mentenanță pentru website-ul tău este o idee mai mult decât inspirată. Dacă vrei să afli ce presupune acest lucru pentru proiectul tău online, nu ezita și contactează-ne. În acest sens, găsești toate informațiile în pagina noastră de Contact.

Găsești și alte sfaturi utile în pagina de blog Expert Online. Ne revedem acolo cu multe subiecte care te pot ajuta să înțelegi mai bine cum poți atinge succesul în mediul online.