google 2024 - volatilitate serp

Volatilitate și fluctuații în clasamentele Google

Google, ce se întâmplă cu SERP?

Long time no see… Azi îți propun să discutăm despre un subiect fierbinte și constant din lumea SEO – fluctuațiile clasamentelor Google. Da, ai ghicit, Google iarăși face magie în weekend și ne ține pe toți trezi la marginea spatului. 🙂 Îți propun să ne relaxăm, să ne facem o cafea și să vedem ce e nou.

O nouă actualizare de Weekend?

Se pare că vedem unele fluctuații semnificative ale clasamentelor și o volatilitate crescută în rezultatele căutării Google în ultimele zile. Nimic nou, nu-i așa? Asta se întâmplă de când Google a început MAREA ACTUALIZARE și presupun că nu se va termina prea curând… A fost încă un weekend cu încă o actualizare Google – desigur, nu este confirmată oficial. Îți sună cunoscut? Așa cred și eu.

SEO în alertă maximă

Observ schimbări uriașe în clasamentele pentru cuvintele cheie pe care le urmăresc.

8 iunie

volatilirate serp 8 iunie

9 iunie

volatilitate serp 9 iunie

17 iunie

volatilitate serp 17 iunie

Iată mai jos și fluctuațiile domeniului din Google Search Console:

volatilitate google search console

Volatilitatea de Weekend este deja o tradiție

Cum spuneam, încă o actualizare de weekend. Avem această tendință de actualizări de clasament Google Search sau volatilitate în ultimele câteva weekenduri. Doar în ultimele câteva săptămâni am avut câteva actualizări care ne-au lăsat fară cuvinte la vederea clasamentelor.

Pe 22 mai, 16 mai, 9 mai, 3 mai și 25 aprilie, am avut alte serii de actualizări neconfirmate. Este ca și cum Google își propune să ne facă weekendurile mai interesante. Poate că echipa de la Google se plictisește în weekenduri și se distrează cu butonul de actualizare. :))

Marea actualizare din martie 2024

Să ne întoarcem puțin în timp. Trebuie să menționez actualizarea de bază din martie 2024. Aceasta a început pe 5 martie și s-a încheiat pe 19 aprilie. A durat 45 de zile, perioadă care a fost plină de schimbări pentru mulți dintre noi, cu o volatilitate crescută și modificări în clasamente. Mulți specialiști SEO au recomandat să nu se facă nicio intervenție până la finalizarea marii actualizări, care, din punctul multora de vedere, nu s-a încheiat complet. Altfel, de unde volatilitatea clasamentelor în weekend?

Ce înseamnă toate aceste fluctuații?

Pentru cei mai multi dintre noi astfel de fluctuații pot părea apocaliptice. Dar, pentru veteranii în domeniu, acestea sunt doar o altă zi la birou. Schimbările de clasament pot însemna:

  • Ajustări de algoritmi: Google își îmbunătățește constant algoritmii pentru a oferi rezultate mai relevante. Aceste ajustări pot fi bazate pe o varietate de factori, cum ar fi comportamentul utilizatorilor, tendințele de căutare sau noi metode de evaluare a calității conținutului. Prin aceste modificări, Google se asigură că utilizatorii primesc rezultate utile pentru căutările lor.
  • Corecții de erori: Uneori, schimbările pot fi corecții la erori anterioare. Algoritmii pot avea nevoie de ajustări pentru a elimina conținutul de slabă calitate sau pentru a corecta erori tehnice care au afectat clasamentele.
  • Actualizări de conținut: Site-urile care adaugă conținut nou și relevant pot vedea creșteri în clasament. Google recompensează site-urile care oferă informații proaspete și valoroase pentru utilizatori. Iată un AS pe care îl poți scoate din mânecă și juca fară să blufezi.

Ramai calm si relaxat

Copilul meu, mare fan Bluey, ar spune: “Calm și în control….”. Fluctuațiile și actualizările Google sunt inevitabile. Ele pot fi enervante, dar sunt și o parte importantă a peisajului digital. Important este să rămâi calm, să te adaptezi și să continui să oferi cel mai bun conținut posibil.

  1. Monitorizează-ți clasamentele: Folosește instrumente de monitorizare pentru a urmări schimbările. În acest fel, vei ști dacă este o fluctuație generală sau doar site-ul tău este afectat.
  2. Concentrează-te pe calitate: Actualizările Google favorizează site-urile cu conținut de calitate. Asigură-te că oferi conținut valoros utilizatorilor tăi.
  3. Rămâi informant: Fii la curent cu noutățile din lumea SEO. Urmărește bloguri, forumuri și conturi de social media ale experților în domeniu.

Sper că acest articol ți-a adus puțină lumină asupra misterului fluctuațiilor Google. Până data viitoare, să ai clasamente stabile și weekenduri liniștite!