protocol HTTPS pentru site-ul tau

De ce este important să folosești protocolul HTTPS pentru site-ul tău

Vrei să crești traficul online pe site-ul sau magazinul online? Învață de ce trebuie să ai HTTPS pentru site-ul tău atunci când vrei un scor SEO mai bun.

După cum am aflat în luna martie, atunci când ghidul Page Quality Rating a fost publicat, algoritmii de indexare Google urmăresc experiența online oferită utilizatorilor.

Pe scurt, indexarea și afișarea organică a site-urilor se aplică având în vedere nivelul de siguranță și securitate propus.

Așadar, dacă încă nu ai ales să folosești protocolul HTTPS pentru site-ul tău s-ar putea să pierzi lucruri importante. Desigur, aici mă refer la scorul SEO pe care site-ul tău îl are și la traficul general pe care îl analizezi lună de lună.

Ca regulă generală, în anul 2019 implementarea unui certificat SSL nu trebuie să fie opțională. Cu cât alegi să securizezi site-ul tău cu protocolul HTTPS, cu atât mai bine. De altfel, fiecare strategie de optimizare SEO va trebui să plece de la regulile care explică măsurile de siguranță recomandate de Google.

Află mai multe despre ce este certificatul SSL.

Ce este HTTPS și cum schimbă el site-ul tău

HTTPS este un protocol care arată nivelul de securitate atins de site-ul tău. Secure Hiper Text Transfer Protocol descrie un set de reguli prin care se realizează criptarea datelor în mediul online.

Fără acest protocol inclus într-un flux SSL/TLS (certificat pe care trebuie să îl aplici domeniului tău) datele online pot fi accesate de către terți. Fie că vorbim despre site-uri de prezentare, sau despre magazine online, protecția datelor cu caracter personal nu este un lucru pe care să îl ignori.

După cum ți-am spus deja, algoritmii de indexare Google acordă o importanță crescută acestor aspecte. De aceea, lipsa protocolului de securitate duce la penalizarea site-urilor și implicit la scăderea traficului lunar.

Cred că ai reușit să vezi imaginea de ansamblu. Poate deja te-ai convins că este mai mult decât recomandat să folosești HTTPS pentru site-ul tău.

Dacă ai nevoie de motive practice pentru care să alegi achiziționarea unui certificat SSL, citește rândurile de mai jos.

3 motive pentru care trebuie să ai HTTPS pentru site-ul tău

Optimizare SEO

Ți-am spus deja că orice plan de optimizare SEO trebuie să plece de la analiza nivelului de siguranță în mediul online propus de site-ul tău.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să te uiți în adresa de navigare a motorului de căutare pe care îl folosești. Dacă în dreptul site-ului tău nu apare lacătul verde care simbolizează o conexiune sigură, s-ar putea să ai probleme.

O conexiune care nu este sigură nu este privită cu ochi buni de motoarele de căutare. Pe scurt, oricât de multe optimizări SEO on și off page ai aplica, rezultatele vor întârzia să apară.

Factorii SEO-trebuie să ai HTTPS pentru site-ul tău

Mai mult, în timp, vei risca penalizarea site-ului și chiar scoaterea lui din motoarele de căutare. Acest lucru se întâmplă în special atunci când utilizatorii raportează practici înșelătoare găsite pe site-ul sau magazinul tău online.

Așadar, planul și strategia ta SEO trebuie să pornească din acest punct: achiziționarea unui certificat SSL pentru o experiență online cât mai sigură.

Protejarea datelor sensibile

După recentele scandaluri privind furtul de informații personale, motoarele de căutare au impus reguli stricte atunci când astfel de date sunt prelucrate. Sunt sigur că ai auzit de GDPR.

Ei bine, dacă site-ul tău solicită informații sensibile din partea utilizatorilor este important să ai o conexiune privată. Din nou, HTTPS este protocolul care stabilește criptarea și protejarea datelor în mediul online.

Dacă administrezi un magazin online importanța criptării datelor este cu atât mai mare. În acel caz nu vorbim doar despre numere de telefon și adrese de e-mail, dar și despre conturi bancare, adrese fizice și alte informații sensibile.

Pentru a concluziona, dacă nu vrei să răspunzi în fața autorităților și pentru a evita orice situație neplăcută, alege implementarea unui certificat SSL pentru site-ul tău.

Crește încrederea vizitatorilor în site-ul tău

După ce te-ai asigurat că site-ul tău respectă recomandările SEO și după ce ești sigur că datele utilizatorilor tăi sunt protejate trebuie să punctezi și la nivel de imagine.

Comunicare eficienta - fidelizare clienti -trebuie să ai HTTPS pentru site-ul tău

Un site care arată mesajul conexiune nesigură, sau conexiunea nu este privată nu este un site care inspiră încredere.

Pe un astfel de magazin online sau site de prezentare utilizatorii online vor evita să navigheze. Pe scurt, o conexiune căreia îi lipsește protocolul HTTPS este o conexiune evitată atât de utilizatori dar și de către motoarele de căutare.

Dacă vrei să crești traficul online și dacă vrei ca cei care îți acceseze site-ul să o facă fără riscuri, alege să treci la HTTPS.

Avantajele vor fi de partea ta.

Concluzii

Așa cum ai văzut importanța unei conexiuni HTTPS pentru site-ul tău nu ar trebui să fie opțională în 2019.

Cu toate acestea, statisticile vorbesc despre un procent de peste 40% al site-urilor care nu folosesc încă un certificat SSL.

Eu aș vrea să subliniez însă un alt procent: mai mult de 80% dintre utilizatorii online aleg să acceseze doar acele pagini web care folosesc protocolul HTTPS.

Dacă ai nevoie de ajutor în aplicarea certificatelor SSL și în securizarea site-ului tău nu ezita și folosește pagina de contact ExpertOnline.