5 modalitati sa-ti promovezi afacerea pe timp de criza

In cazul in care v-ati hotarat sa incepeti o afacere in timpul crizei, este bine sa stiti care sunt cele mai ieftine moduri de a va promova si de a va face cunoscut, mai ales ca, promovarea va ramane in continuare, cheia comertului.
Este bine sa nu neglijati deloc etapa de promovare si dat fiind faptul ca este criza, trebuie realizate operatiuni de promovare care sa nu va coste foarte mult, dar care sa va poata face auzit numele in industria sau in domeniul in care activati.

1. Realizare site

Aflaţi estimativ cât vă costă un site printr-o colaborare cu EXPERŢII în IT!
Un prim pas identificat de specialisti este crearea unui site care sa cuprinda toate informatiile necesare despre afacere si despre cei care lucreaza in cadrul ei.

2. Retele de socializare
Dat fiind faptul ca traim intr-o perioada in care retelele de socializare sunt la mare cautare, specialistii recomanda promovarea consistenta dar nu agresiva pe Facebook si pe Twitter. De asemenea, grupurile din reteaua LinkedIn ofera posibilitatea ca numele firmei sa ajunga la urechea unor oameni care sunt direct interesati de un anumit tip de produse sau servicii.

3. Elemente de diferentiere
In momentul in care iti promovezi business-ul, este bine sa introduci elemente clare de diferentiere, astfel incat potentialii clienti sa vada exact de ce esti diferit fata de competitori.

4. YouTube
In conditiile in care YouTube a inceput sa-si invete utilizatorii cum sa faca filme de calitate cu bugete restranse, este ideal ca afacerea ta sa ajunga si pe YouTube, dar si pe alte platforme de video sharing. Au existat cazuri in care YouTube a construit peste noapte un brand datorita unui clip video sau spot care a trezit atentia si care a fost transmis de la un utilizator la altul.

5. Google AdWords
In cazul in care sunteti dispusi sa investiti o suma de bani in promovare, puteti apela intr-o prima etapa la publicitatea prin Google AdWords, care, desi nu are un nivel foarte mare de eficienta, este totusi bine targetata.

Sursa: MANAGER