Google Search

Google Search te avertizează când ai calculatorul infectat

Un număr destul de mare de utilizatori ai serviciilor motorului de căutare Google sunt întâmpinaţi cu un mesaj de avertizare, ce îi anunţă că PC-ul pe care îl folosesc este infectat cu o aplicaţie de tip malware, capabilă să intercepteze conexiunea cu serverele companiei şi alte website-uri.

Avertismentul cât se poate de serios este iniţiat chiar de inginerii Google, după ce aceştia au descoperit că o bună parte din căutările iniţiate de utilizatori sunt interceptate şi redirecţionate printr-o serie de servere proxy. Deşi motivul exact nu este cunoscut, este speculat că o aplicaţie malware este responsabilă de acest comportament, scopul fiind probabil furtul de informaţii de la utilizatori, cum ar fi parole de acces sau informaţiile de identificare ale cardului de credit.

Deoarece Google poate detecta doar anumite anomalii care dau suspiciunea unei posibile infecţii, utilizatorii sunt îndemnaţi să asigure buna funcţionare a soluţiei antivirus instalate, actualizând baza de date cu semnături.

Trebuie ştiut că acest tip de infecţie pare să afecteze numai PC-urile echipate cu sistem de operare Windows.

Sursa: Go4it