Google Instant, disponibil şi în România

Google Instant, disponibil şi în România

Google Instant, funcţia de căutare responsabilă de afişarea în timp real a rezultatelor pe măsură ce introducem termenii de căutare, este disponibilă începând de săptămâna aceasta în 18 noi ţări printre care şi România.

Serviciul disponibil în versiune adaptată pentru limba română este conceput pentru a permite găsirea mai rapidă de informaţii relevante, afişând rezultate încă dinainte ca utilizatorul să termine de introdus toţi termenii de căutare. In acest mod putem examina rezultatele căutării pe măsură ce tastăm, fără să mai apăsăm butonul căutare, adaptând termenii de introduşi pentru a obţine rezultate mai apropiate de ceea ce dorim.

Conform estimărilor Google, tehnologia Google Instant poate micşora timpii necesari unei căutări cu 2 – 5 secunde . Deşi serviciul Google Instant poate creşte uşor volumul de trafic vehiculat prin conexiunea la internet, impactul este unul redus iar în cazul conexiunilor lente acest serviciu este dezactivat automat.

Dorind să îşi asigure un avantaj cât mai clar în faţa altor motoare de căutare, Google a patentat deja tehnologia din spatele Google Instant. Astfel, competitorii vor trebui să găsească o altă cale de afişare instantanee a rezultatelor în propriile motoare de căutare, sau să plătească licenţă pentru această tehnologie către Google.

Sursa: GO4IT