Google a introdus opţiuni de blocare a site-urilor considerate inutile

Google a introdus opţiuni de blocare a site-urilor nedorite

Zilele acestea, Google a introdus o nouă funcţie în cadrul motorului de căutare: Block Tool. Prin intermediul ei, putem bloca site-urile pe care le considerăm inutile sau cu potenţial dăunător prin prisma conţinutului.

După cum bine ştiţi, când realizăm o căutare, putem avea cel mult o previzualizare a site-urilor din lista de rezultate până dăm click pe link. Dacă link-ul accesat ne duce către o pagină irelevantă, primul lucru pe care îl facem de obicei este să revenim în pagina cu rezultate. În momentul revenirii, în dreptul ultimului link accesat va apărea opţiunea de blocare a site-ului respectiv (Block all <nume site> results). Odată ce am bifat această opţiune, site-ul cu pricina nu va mai apărea niciodată în lista de rezultate.

Se pot bloca până la 500 de site-uri.

Există şi posibilitatea de a readuce site-urile blocate în pagina de rezultate, prin intermediul modulului de management (Manage Blocked Sites).

În cazul în care avem deja în minte o listă cu site-uri pe care nu am dori să le vedem niciodată în paginile de rezultate, pe acestea le putem bloca manual introducând simplu adresa în căsuţa special alocată.

Considerăm utile aceste opţiuni pentru utilizatori, singurul aspect negativ este că puţini le vor observa, majoritatea fiind concentraţi asupra titlurilor din pagina de rezultate şi nu la opţiunile asociate, mai ales că Block Site apare abia după ce revii de pe un site pe care l-ai accesat prin motorul de căutare.

Sursa: Go4it