Top 4 cele mai utilizate motoare de căutare

Dintre cele mai utilizate motoare de căutare, Google a fost motorul folosit pentru 37 de miliarde de căutari din totalul de 61 de miliarde efectuate pe Internet în luna august a acestui an, depăşind Yahoo care a înregistrat 8,5 miliarde şi motorul de căutare chinez Baidu situat pe locul trei, conform unui studiu realizat de comScore şi citat de BBC.

Un studiu realizat la nivel global, citat de BBC, arată că în luna august a acestui an au fost realizate peste 61 de miliarde de căutări pe Internet de către mai bine de 750 de milioane de utilizatori.

Studiul clasează Google pe primul loc cu mai bine de jumătate din numărul de căutari (37 de miliarde), fiind urmat la distanţa mare de Yahoo (8,5 miliarde) şi de motorul de căutare chinez, Baidu (3,2 miliarde). Motorul companiei Microsoft se situează pe locul patru în acest clasament cu 2,1 miliarde de căutări.

„Includerea motoarelor de căutare asiatice în clasament subliniază faptul că internetul şi căutările pe Internet au devenit un fenomen cu adevărat global”, a declarat vicepreşedintele executiv pentru pieţele internaţionale al comScore, companie care a realizat studiul.

În privinţa distribuirii geografice, studiul arată că cea mai mare parte a activităţilor de căutare a avut loc în regiunea Asia-Pacific şi mai exact în ţările: China, Japonia şi India, cu un număr de 258 de milioane de utilizatori care au efectuat 20,3 miliarde de căutări în luna august. Europa se află pe locul doi ca număr de utilizatori care efectuează căutari pe Internet de 210 milioane, urmată de America de Nord cu 206 milioane.

„Piaţa cea mai puţin dezvoltata de căutări pe Internet, poate nici nu este de mirat, este cea din Africa Centrală şi de Est, cu aproximativ 30 de milioane de utilizatori care efectuează căutări pe internet”, specifică raportul.

Google este liderul mondial în căutarea de date prin Internet şi răspunde zilnic la peste 100 de milioane de căutări. În 2006, Google a înregistrat venituri totale de peste zece miliarde de dolari şi un profit net de aproximativ trei miliarde de dolari. Compania are peste 10.600 de angajaţi în întreaga lume.

Sursa: wall-street.ro