VulnerabilitatiWordpress

Vulnerabilitățile platformei WordPress

Internetul este mai dinamic în prezent decât a fost vreodată până acum. Accesul la informație se realizează printr-un simplu click, iar numărul de bloguri, site-uri de prezentare și magazine online crește în fiecare zi. Este mai ușor ca oricând să-ți creezi un site, fie că vrei să scrii articole sau să vinzi produse sau servicii.

O resursă la care apelează majoritatea persoanelor pentru crearea unui site este WordPress. Fie că folosești această platformă deja, sau doar ai auzit de ea dar nu știi exact în ce constă, articolul nostru ți se adresează. Îți vom prezenta pe scurt ce este WordPress și care sunt avantajele, dar și riscurile la care te supui dacă îți creezi un site pe această platformă.

WordPress – una dintre cele mai populare platforme CMS

WordPress este o platformă CMS. Dacă nu ai auzit de acest termen până acum, CMS este un acronim pentru Content Management System. WordPress este în zilele noastre prima soluție de realizare a unui website sau blog la care apelează majoritatea persoanelor.

Motivele variază – de la flexibilitatea platformei, la diversitatea plugin-urilor, la faptul că interfața este accesibilă, la existența unei variante gratuită pentru începători, la variația temelor disponibile sau posibilităților de customizare.

Însă, nu foarte multe persoane cunosc și vulnerabilitățile platformei WordPress.  În continuare noi vom analiza câteva dintre  acestea pentru ca tu să fii informat înainte de a lua decizia de a-ți crea un site.

Principalele vulnerabilități ale platformei WordPress

#1 Duplicate Content

Creatorii de conținut pe WordPress sunt cei mai familiarizați cu această problemă. Atunci când postezi un articol nou, el apare pe WordPress în mai multe locații – pe prima pagină, pe pagina din categorie, pe pagina din arhiva lunară, dacă dai click pe un anumit tag etc. În funcție de temă, un singur articol poate fi afișat în mai multe locații pe site.

Google poate să penalizeze astfel de site-uri sau să le considere spam din cauza conținutului duplicat. Astfel, site-ul tău ar putea avea de suferit în ranking-urile Google pe cuvinte cheie.

#2 Plugin-uri și teme vulnerabile

Deși WordPress oferă utilizatorilor săi o gamă largă de plugin-uri, de la cele de securitate, la cele de SEO, o mare parte dintre plugin-uri nu sunt verificate temeinic, pot fi expuse atacurilor sau nu sunt testate înainte de a fi instalate pe un site. Există zeci de mii de plugin-uri pe WordPress, iar o ofertă generoasă nu garantează neapărat o calitate mai mare.

Atât plugin-urile, cât și temele sunt create de oameni și companii diferite, iar aceștia nu pot fi monitorizați, astfel că pot apărea linii de cod virusate sau erori de programare. Dacă nu te pricepi și decizi să instalezi plugin-uri neverificate, site-ul tău poate fi mult mai vulnerabil la atacuri cibernetice.

Îți recomandăm să apelezi mereu la o echipă de specialiști care să te ajute cu configurarea și mentenanța site-ului tău.

Aici, la ExpertOnline, noi îți oferim site-uri securizate și ținem cont de exigențele tale în materie de design. Toate plugin-urile pe care le instalăm sunt studiate îndeaproape înainte de instalare, pentru a ne asigura că site-ul tău funcționează la parametri optimi și este sigur în fiecare zi.

#3 Are nevoie de update-uri constante

Nu este de ajuns doar să instalezi platforma WordPress, ai nevoie minim de o temă și de câteva plugin-uri pentru ca site-ul tău să funcționeze corespunzător.

De asemenea, WordPress-ul are nevoie de update-uri constante, ceea ce poate să afecteze modul în care se vede tema ta sau să determine plugin-urile deja instalate să nu mai funcționeze.

Cu cât folosești mai multe plugin-uri, cu cât este mai probabil să te confrunți cu astfel de probleme de compatibilitate.

#4 Customizarea necesită cunoștințe de programare

Dacă vrei să te bucuri de un site pe WordPress cu anumite funcționalități în plus sau un design original, trebuie să ai cunoștințe de programare, să știi câte ceva despre HTML, CSS sau PHP.

Dacă ai cunoștințe insuficiente, poți face mai mult rău decât bine site-ului tău. Același lucru se poate întâmpla și dacă apelezi la o echipă de programatori insuficient pregătită.

Chiar dacă WordPress are o serie de vulnerabilități, dacă alegi serviciile unor oameni competenți, poți avea parte de site-ul pe care ți-l dorești, să te bucuri de securitatea datelor tale și să te remarci prin conținutul tău.

Dacă ai orice nelămurire, echipa noastră îți stă la dispoziție cu sfaturi personalizate și consultanță pentru site-ul tău!