certificat SSL

De ce sa instalezi un certificat SSL pe site-ul tau?

Într-o lume în care online-ul patronează viața de zi cu zi a fiecăruia dintre noi, securitatea este una dintre principalele probleme ridicate de către utilizatori de toate vârstele. Siguranța datelor personale, a datelor bancare, a istoricului navigarii sunt doar câteva dintre aspectele care îi preocupă pe cei care petrec o bună parte din timpul zilnic pe Internet.

Esti deținătorul unui site, al unui blog sau al unui magazin online şi nu ştii cum sã îi creşti nivelul de siguranță? Primul pas este, întotdeauna, instalarea unui certificat SSL care să inspire credibilitate, dar care sa vină şi cu avantajele unei navigări sigure pe Internet.

Ce este un certificat SSL şi de ce ai nevoie de unul?

Conform experților în IT, un certificat SSL (secure sockets layer) stă la baza unei conexiuni la Internet sigure care protejează utilizatorii împotriva furtului de informații cu caracter personal. Este deja bine-cunoscut faptul că informațiile introduse în mediul online circulă cu o viteza inimaginabilă de-a lungul unor spații virtuale de dimensiuni uriaşe, iar utilizatorul nu beneficiază de controlul traiectoriei datelor sale.

Deținătorul unui site web este responsabil pentru siguranța datelor vizitatorilor săi, iar principala sa motivație ar trebui sa fie cea mentionată: protecția datelor. Aşadar, un certificat SSL este un certificat digital folosit pentru stabilirea unei conexiuni criptate între un browser şi un server. Conexiunea de tip SSL are abilitatea de a cripta date precum informațiile de pe cardurile bancare, parole sau alte date de identificare.

Mai mult decat atât, un astfel de certificat oferă diferite metode de autentificare pentru utilizatori, care sunt menite de identifice potențiale tentative de furt de informații.

In general, site-urile web care dispun de o conexiune sigură, dată de un certificat SSL, includ elemente de design simple, precum o insignă de culoare verde, buline verzi sau o bară verde în browser.

Ce se întâmplă atunci când instalezi un certificat SSL?

Principala modificare pe care o vei observa odata cu trecerea de la o conexiune nesigură la una securizată este modificarea protocolului http cu https.

În momentul în care această schimbare are loc, iar site-ul tău devine https://aaa.ro, în comparație cu forma inițială, http://aaa.ro, vei şti că un certificat SSL a fost instalat cu succes, iar vizitatorii site-ului vor şti că datele lor sunt protejate.

Certificatul SSL este unul dintre pilonii securității online. Exceptând realizarea unei conexiuni sigure, un certificat SSL este absolut necesar atunci când deții un site în interiorul căruia se vor efectua plăți. Orice business online, aşa cum este un site de e-commerce, spre exemplu, are nevoie de un astfel de certificat, cu criptare 128-bit. În lipsa acestuia, plata cu cardul bancar devine imposibilă în mediul online.

Alte avantaje pe care le oferă certificatul SSL sunt:

  • protecție împotriva phishing-ului (înșelăciunilor electronice)
  • credibilitate a brand-ului
  • trafic mai mare şi mai multe conversii
  • protecția conturilor utilizatorilor prin autentificarea în mai multi paşi

Îți dorești să creşti siguranța site-ului web pe care îl deții? Vrei să instalezi un certificat SSL, însă nu ştii cum şi ce impact va avea asupra funcționării site-ului?

Apelează la serviciile noastre pentru sfaturi personalizate, perfect adaptate nevoilor afacerii tale.