agentie web design potrivita

Cum alegi o agentie web design potrivita?

Una dintre cele mai dificile părți ale lansării unei pagini web este alegerea design-ului. Fie că alegi să lucrezi cu un singur web designer sau cu o agentie web design, portofoliul, experiența și cunoștințele de marketing și SEO sunt elementele care îți pot influența decizia.

Găsirea unei agenții de web design care să îndeplinească toate cerințele tale nu este o sarcină ușoară în zilele noastre. Acest lucru se datorează nu doar varietății pe care o oferă piața dar și standardelor de calitate pe care trebuie să le îndeplinească orice website. Dacă ai intrat în contact cu reprezentanți ai agențiilor de web design, cu siguranță că ai observat deja că aceste standarde diferă, la fel ca și modul de lucru, timpul de predare al unui proiect, profesionalismul, experiența și costurile.

Nu ești sigur care ar trebui să fie așteptările tale atunci când colaborezi cu o agentie web design? Îți arătăm care sunt cele mai importante detalii care îți arată că lucrezi cu oamenii potriviți.

O buna agentie web design indeplineste aceste conditii

Deține un portofoliu de site-uri live

Portofoliul pe care îl are o agenție web design trebuie să includă în mod obligatoriu site-uri funcționale, care sunt utilizate în mod curent. În caz contrar, ar trebui să îți pui un semn de întrebare.

Un portofoliu bogat denotă o experiență bogată, atât în domeniul web design-ului, cât și în relațiile cu clienții.

agentie web design
sursa foto: pexels.com

Are longevitate

Oricât de complexă ar fi viziunea unei agenții nou înființate, lipsa experienței se poate traduce în lacune importante, precum abilitatea de a relaționa cu clienții, de a înțelege nevoile lor și de a se adapta acestora, indiferent de cerințe. Mai mult decât atât, longevitatea îi oferă agenției credibilitate.

Verifică anul înființării, precum și anii de experiență ai programatorilor din cadrul agenției alese.

Deține experiență și în alte domenii

În web design, nu totul se învârte în jurul codurilor.

agentie web design
sursa foto: pexels.com

Web designerii cu experiență, care sunt la curent cu ultimele cerințe ale mediului online, au cunoștințe de marketing și SEO. De asemenea, aceștia trebuie să fie familiarizați cu conceptul de conversie, pentru a crea o structură corectă și atractivă a site-ului, un sistem de navigare eficient, simplu de utilizat, precum și butoane de call-to-action potrivite.

Este la curent cu ultimele tendințe

O agenție web design cu o experiență extrem de bogată dar un portofoliu care include site-uri tradiționale, demodate sau care nu satisfac cerințele web browserelor, a utilizatorilor și a deținătorilor, nu îți poate oferi ceea ce ai nevoie. Așadar, este important să te asiguri că web designerii cu care vei colabora se informează constant și că aplică cele mai noi concepte atunci când construiesc site-uri noi.

Cunoaște importanța design-ului responsive

Design-ul responsive, care își adaptează forma, dimensiunea, stilul și sistemul de navigare în funcție de dimensiunile ecranului dispozitivelor, este un factor esențial pentru orice site nou creat. Agenția de web design cu care colaborezi trebuie să știe că aceasta nu este o opțiune, ci o necesitate.

Cum decizi care e cea mai buna agentie web design pentru tine?

Pentru ca site-ul tău să primească forma, structura și dinamismul de care ai nevoie, trebuie să găsești o agenție web design care să îndeplinească toate cerințele tale dar și ale pieței. Deseori, însă, abilitățile designerilor îți pot părea similare. De aceea, trebuie să știi că:

  • Cei mai buni web designeri sunt curioși să afle care sunt ideile tale și țin cont de ele;
  • Agențiile de web design care oferă rezultate excelente nu se încadrează la categoria celor mai ieftine servicii, chiar dimpotrivă;
  • Designerii web cu experiență au un portofoliu bogat pe care nu se vor sfii să îl afișeze cu prima ocazie;
  • Agențiile în care te poți încrede sunt cele care îți construiesc un site ce include un sistem de content management (CMS), oferindu-ți posibilitatea de a face modificări în viitor;
  • Agențiile cu experiență știu că trebuie să-ți cunoască obiectivele de business pentru a-ți oferi cele mai bune rezultate.

O agenție web design cu potențial nu este ușor de găsit în România, motiv pentru care o cercetare scurtă, dar eficientă a pieței, a portofoliilor și a strategiei fiecărei agenții cu care ești interesat să colaborezi, este crucială. Un bun exemplu de astfel de agenție este Expert Online, care oferă servicii web design personalizate și complet optimizate.

Nu ești convins că știi ce cauți încă? Îți oferim un sfat: orientează-te în funcție de mentalitatea agenției, de metodele de lucru, promptitudine în răspunsuri și portofoliul cât mai diversificat. O bună comunicare este unul dintre factorii care cântăresc cel mai mult într-o colaborare reușită cu o agentie web design.