Filtre, atribute produse si cautare avansata pentru magazinele online

Un magazin online poate avea de la câteva zeci la câteva mii sau chiar sute de mii de produse. În caz că ai un magazin online de mari dimensiuni, cum procedezi în cazul în care vrei să-i îmbunătățești experiența de căutare unui potențial client al magazinului tău?

La Expert Online, specialiștii noștri în web design realizează magazinele online conform cerințelor și specificațiilor clienților noștri. Însă, oferim consultanță și recomandări, pentru o mai bună optimizare a acestora atât din punct de vedere SEO cât și la nivelul experienței vizitatorilor. De aceea, am realizat acest mini-ghid atât pentru clienții noștri, cât și pentru orice proprietar de magazin online care dorește să-și îmbunătățească rata de conversie.

În ziua de astăzi, este foarte important să putem oferi o serie de metode rapide vizitatorilor unui magazin de a găsi ceea ce caută. În cazul în care aceștia vor vedea că nu găsesc imediat produsul dorit, vor părăsi magazinul online respectiv și, implicit, magazinul va pierde potențiali clienți.

Experiența de căutare – o necesitate

Atunci când vorbim de magazine online cu cel puțin câteva sute de produse, este necesară existența unei funcții de căutare avansată.

Aceasta este utilă atât vizitatorilor care știu exact ce produs își doresc, cât și celor care știu doar anumite cuvinte care fac parte din denumirea sau descrierea produsului respectiv.

Căutarea avansată este un câmp situat de obicei în header-ul site-ului, chiar deasupra meniului. Aceasta se poate manifesta prin:

  • Apariția sugestiilor de categorii / subcategorii și produse în funcție de termenul de căutare:

cautare-avansata

  • Existența altor filtre de căutare precum: categorie, interval de preț, caracteristici etc.

În felul acesta, utilizatorii vor putea găsi ceea ce își doresc fără să fie nevoie să navigheze în categoriile de produse. Își vor eficientiza căutarea pe site și, în felul acesta, vor fi mai predispuși să cumpere.

Filtrele de produse

Fiecare produs are anumite atribute, setate în panoul de administrare al magazinului online. Aceste atribute pot fi cuvinte, numere sau coduri corespunzătoare unor informații precum:

  • interval de preț
  • caracteristici (dimensiuni, culori, ingrediente etc)
  • brand (producător)
  • tip produs
  • utilitate
  • categorie și subcategorie
  • dacă este destinat femeilor sau bărbaților
  • etc

De regulă, filtrele sunt situate în partea stângă a unui magazin online și acestea apar pe paginile de categorie / subcategorie. Iată o parte din filtrele unui magazin online de accesorii de călătorit:

filtre-magazin-online

De ce sunt utile filtrele?

Cel mai important argument constă în faptul că filtrele scurtează timpul de căutare al unui potențial client. Acesta va găsi mult mai ușor produsul dorit și îl va ajuta să ia mai repede decizia de cumpărare.

Filtrele sunt eficiente în special la magazinele online care au un număr mare de produse (cel puțin câteva zeci în fiecare categorie). Ele sunt elemente extrem de importante atât pentru utilizatori, cât și pentru optimizarea magazinului online din punct de vedere al motoarelor de căutare.

Dacă paginile de filtre individuale sunt setate să se indexeze de către Google, atunci cresc șansa magazinului de a atrage trafic organic și, implicit, noi clienți. Însă, nu trebuie ca paginile de filtre combinate să fie vizibile pentru motorul de căutare, deoarece astfel ar putea genera pagini cu conținut duplicat, ceea ce ar atrage penalizări. În acest caz, o agenție specializată în optimizare SEO site poate face recomandările potrivite.

Care este legătura dintre filtre și atributele produselor

Introducerea unui produs într-un magazin online presupune adăugarea unui set de informații despre acesta, precum: descriere, poze sau video, după caz, specificații tehnice și atribute.

Atributele sunt o serie de câmpuri de informații despre produsul respectiv, care îl plasează în anumite filtre, în funcție de criteriile de selectare ale vizitatorilor.

De regulă, fiecare atribut corespunde unui filtru de căutare. Acestea pot fi:

  • dimensiune
  • brand (producător)
  • tip produs
  • culoare
  • greutate
  • preț
  • material
  • etc

Atributele și filtrele sunt foarte eficiente și obligatorii pentru magazinele online cu un număr mare de produse. În cazul acestora, categoriile și subcategoriile sunt un prim pas de filtrare, însă nu suficient.

Ce sunt variațiile de produse?

Există multe cazuri în care același produs poate avea diferite forme, mărimi, culori etc. În aceste cazuri, este riscantă și ineficientă crearea unei pagini de produs diferite pentru fiecare caracteristică unică a produsului respectiv.

Este ineficient din cauza creșterii volumului de muncă și riscant din punct de vedere al generării de pagini cu conținut duplicat ce vor fi penalizate de motoarele de căutare. De aceea, aici intervin variațiile de produse.

Aceste variații se pot seta, din panoul de administrare, sub formă de tag-uri unice, în funcție de fiecare caracteristică diferită (de exemplu, pentru o pereche de pantofi care poate fi: verde, neagră, albastră, maron).

Astfel, de pe pagina aceluiași produs, utilizatorul poate selecta variația dorită pentru produsul respectiv, înainte să plaseze comanda. De exemplu:

variatii-marime-produse

Sperăm că ți-am oferit o serie de lămuriri care să te ajute să îmbunătățești experiența vizitatorilor în magazinul tău online!

Implementarea corectă a tuturor elementelor menționate în acest articol (căutare avansată, filtrele de produse, atributele și variațiile) contribuie la îmbunătățirea experienței vizitatorului și, implicit, la creșterea numărului de comenzi.

Mult succes la vânzări 🙂