Grafica unui website este foarte importanta

Elemente importante de luat in calcul pentru realizarea unei grafici pentru un website:

  1. Graficianul trebuie sa stie ce functionalitati exista pe platforma si unde apar, pentru a putea face o grafica completa.
  2. Trebuie sa stie cu ce va fi populat website-ul (domeniul exact de activitate), pentru a stabili o coloristica adecvata. Brief-ul este foarte important si trebuie citit in intregime.
  3. Sa nu existe spatieri haotice (unele grupuri de elemente sunt egal departate dar nu si de altele, spatieri nejustificate intre elemente)
  4. Evidentierea mai buna a elementelor din realizare site-ul web (ex: tab-urile de la carousel-uri daca sunt lipite duc la confuzie pentru utilizator.
  5. Border-urile din site sa nu fie prea mari, trebuie ceva mai subtil exprimate
  6. Folosirea unor efecte de hover „compatibile” cu grafica (ex. la hover-ul unor box-uri, acestea se redimensioneaza si se creaza spatieri ciudate; ar putea fi folosit un efect de zoom pe boxul in sine)
  7. Stilizarea atenta a elementelor de HTML, cum ar fi bara de cautare; multe template-uri au bara nestilizata sau in neconcordanta cu grafica
    foarte multe template-uri folosesc fontul bold in mare parte a layout-urilor.
  8. Fonturile sunt foarte importante si trebuie folosite corect pentru a expira utilizatorului informatia ce mai importanta.