Google ar putea lansa o aplicatie mobila de traducere in timp real

aplicatie mobila de traducere

Se zvoneşte că Google doreşte să lanseze cât de curând o aplicaţie mobilă de traducere în timp real, care nu va fi o aplicaţie de  sine stătătoare ci va fi mai degrabă un update al aplicaţiei Google Translate.

Google Translate oferă traducerea în prezent în şi din 90 limbi, iar odată cu updatarea, aceasta va putea să recunoască automat limba străină vorbită şi o va transcrie fără a mai fi nevoie de a tasta dumneavoastră textul.

Peste 500 milioane de useri activi utilizează Google Translate în fiecare luna prin intermediul diverselor platforme. Faptul că informaţiile de pe web se găsesc în proporţie de 80%-90% în doar 10 limbi, denotă faptul că traducerea este foarte importantă şi atât de necesară în procesul de comunicare.

Pe lângă acest update al aplicaţiei de traducere, Google va anunţa şi un serviciu de recunoaştere a indicatoarelor stradale ce conţin text străin, cu scopul de a-l traduce. Acesta ne va da oportunitatea de a scana cu ajutorul telefonului un indicator stradal iar aplicaţia va face o traducere automată a textului conţinut de acesta pe ecranul mobilului.

Sursa: http://bits.blogs.nytimes.com/